Україна розлучення Україна

Розірвати шлюб з кривдником та залишитися живою: правозахисники вимагають скасування строку на примирення при розлученні у випадках домашнього насильства

Сейчас читают: 164
womo.ua

Проблеми домашнього насильства для українського суспільства, на жаль, не втратили актуальності під час війни. Дуже часто психологічно зламані жінки, втікаючи з дітьми з оселі, рятуються не тільки від артобстрілів, але й від чоловіка-кривдника.

Навіть на відстані з аб’юзером вони дуже довго не наважуються на розлучення. Ті, хто прагне розірвати шлюб, потрапляють до пастки, яку  кривднику допомагає поставити суддя. Отримуючи час на примирення, кривдники стають ще більш жорстокими В українській суспільній свідомості є сприйняття розлучення, як фінальної крапки у вирішенні проблеми домашнього насильства.

Цьому рішенню у більшості випадків передував довгий та тривалий шлях роздумів та вагань. Як повідомила директорка департаменту Національних гарячих ліній ГО «Ла Страда-Україна» Альона Кривуляк,  жінки розповідають, що до останнього були готові пробачати, давати шанси, терпіти, підключати психологів і поліцію.

Вони роками перебувають під тиском стереотипів, що дітям нібито потрібен батько, що розлучена жінка одразу має гіршу репутацію, що вона нікому з дітьми не потрібна, а на що та де ми будемо жити… Війна ситуацію не покращила, а загострила.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA