Сша Сша

Президентом Словенії вперше стала жінка

Сейчас читают: 253
womo.ua

У другому турі президентських виборів у Словенії  перемогла Наташа Пірц Мусар. Вона набрала 53,86% голосів у другому турі, а її суперник, політик правого спрямування і колишній міністр закордонних справ Андже Логар, — 46,14%, передає Reuters.  «Я зроблю все, що в моїх силах, щоб працювати в ім’я фундаментальних та конституційних прав людини, демократичних прав та демократії», — сказала політик після оголошення перемоги.

Хоча посада президента у Словенії  здебільшого церемоніальна, очільник держави є Головнокомандувачем Збройними силами, а також призначає кількох вищих посадових осіб, у тому числі, керівництво Центрального банку.

Наташа Пірц Мусар– колишня телеведуча, яка раніше зробила кар’єру в юриспруденції, виступала, крім іншого, за питання соціального забезпечення.

З 2004 до 2014 року обіймала посаду омбудсмена з питань свободи ЗМІ. Щодо її адвокатської діяльності, то раніше вона займалася захистом питань приватного життя, а найвідомішою її клієнткою стала колишня перша леді США Меланія Трамп.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA