Антон Семенов Україна робота психологія поради війна в Україні розвиток Антон Семенов Україна

Порада дня від психолога: як зрозуміти, що людина «не ок»?

Сейчас читают: 857
womo.ua

Однією з ключових проблем у комунікації є те, що люди забувають одну просту річ — інші теж можуть бути «не ок». Те, що ваші співрозмовники роблять та говорять, не зовсім те, щоб вони зробили чи сказали, якби були у порядку.

Треба фіксувати в інших такі стани, визнавати їх та ставитися до людей у таких станах відповідно. Не ображатися, не сперечатися, не доводити власну думку, не карати, а попіклуватися про безпеку та допомагати повернутися до адекватності.

Коли про це йдеться в умовах постійної взаємодії, наприклад, взаємодії командира взводу та його солдатів або взаємодії лінійного менеджера та його підлеглих, то ми радимо звертати увагу на будь-яку зміну поведінки в типових ситуаціях.

А особливу увагу приділяти зменшенню піклування про себе. Наприклад, якщо чоловік не поголився, хоча зазвичай голиться, то це уже червоний прапорець.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA