New York місто New York Росія Іран місто Москва місто Тегеран Нео New York місто New York Росія Іран місто Москва місто Тегеран

Основні тези Буданова з інтерв’ю для The New York Times » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі.

Сейчас читают: 915
goneva.net.ua

New York Times опублікувало інтерв’ю з начальником Головного управління розвідки міноборони України Кирилом Будановим. Він каже, що на цей час немає жодних ознак нового російського наступу через білоруський кордон, як це було у лютому та березні.

За його словами, присутність російських військ на території Білорусі – це або рутинні навчання, або відволікаючі маневри. Ще кілька важливих тез з інтерв’ю Буданова: * До відволікаючих маневрів відносяться і потяги з військами, які рухаються до тих чи інших ділянок українського кордону, зокрема до Білорусі.

За словами Буданова, були випадки, коли ці поїзди недовго стояли на прикордонній станції, а потім виїжджали звідки приїхали разом із військами. * Росія не тільки закуповує в Ірану дрони (Москва це заперечує), а й намагається умовити Тегеран продати їй балістичні ракети.

Про це вже не раз говорили українські та західні офіційні особи, проте, за словами Буданова, продати ракети Іран поки не погоджується, побоюючись ще жорсткіших санкцій. * Контракт між Росією та Іраном на постачання дронів був підписаний ще влітку, він передбачав постачання 1700 дронів і поступово виконується – Іран постачає "шахеди" партіями. * Командувач російськими військами в Україні генерал Сергій Суровікін – це союзник власника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина у підкилимній боротьбі проти міністра оборони Сергія Шойгу, якого вони обоє намагаються підсидіти. * Захоплення Бахмута на Донеччині для росіян є питанням ідеологічним та медійним.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA