New York місто New York New York місто New York

NYT: Командування окупантів заохочує зґвалтування на захоплених територіях

Сейчас читают: 461
womo.ua

Російське військове керівництво під час окупації українських територій віддає накази ґвалтувати українців або пропонує солдатам «піти розслабитися», використовуючи сексуальні злочини як зброю війни.

Численні докази чіткої моделі поведінки російських військових на захоплених землях виявили українські та міжнародні слідчі. Про це New York Times розповіла Ірина Діденко — прокурорка Офісу Генерального прокурора України, яка керує відділом із розслідування воєнних злочинів із сексуального насильства.  «Наземні війська прибувають, а на другий-третій день починаються зґвалтування.

Не може бути, щоб солдат робив це без наказу. Це непоодинокі випадки. Це, звичайно, система. Це — частина геноциду, але щоб ми це довели, потрібен час», — говорить вона.

У тому, що солдатам наказували вчиняти сексуальне насильство або потурали цьому, українські слідчі переконалися, почувши численні розповіді свідків у різних містах Київської, Чернігівської, Харківської, Донецької та Херсонської областей, які описують методи тортур, допити та офіцерів головної розвідувальної служби Росії, ФСБ, та виявивши подібні докази.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA