Сша Росія місто Москва Нео Сша Росія місто Москва

Мінфін США задоволений тим, як санкції та обмеження працюють проти РФ » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі.

Сейчас читают: 515
goneva.net.ua

Обмеження цін на російську нафту, яке набуло чинності у грудні 2022 року, досягло потрібного ефекту – утримати на ринку паливо з РФ, але суттєво обмежити її доходи.   Про це заявила міністерка фінансів США Джанет Єллен, 10 січня.

За її словами, хоча цінова стеля діє лише приблизно місяць, але вже очевидним є "ранній прогрес у досягненні обох цих цілей, і високопоставлені російські чиновники визнали, що межа цін скорочує доходи РФ від енергоносіїв просто в рази".

На зустрічі з міністеркою фінансів Канади Христею Фріланд, Єллен зазначила, що енергетичні ринки залишаються "добре забезпеченими" і після заборони Євросоюзу на імпорт російської сирої нафти, введеної 5 грудня. Посилаючись на публічну звітність, глава американського мінфіну сказала, що країни використовують цінову стелю, щоб "укладати вигідні угоди з імпортованою Росією нафтою". Агентство Reuters нагадує, що Москва пообіцяла заборонити постачання нафти у країни, які дотримуються обмеження цін, починаючи з 1 лютого, а міністерство енергетики РФ заявило 10 січня, що працює над додатковими заходами із забезпечення дотримання заборони.

Але, поки що, це просто слова і жодних реальних кроків, зроблено не було. Сьогодні Москва продає свою нафту за цінами, нижче за стелю цін, адже дорожче її ніхто не купляє, через великі ризики та проблеми.   Для розуміння, за розрахунками, стеля цін на російську нафту коштує Кремлю 172 млн.

Об этом же в других изданиях
goneva.net.ua
У Генштабі ЗСУ розповіли про стратегію Кремля » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
goneva.net.ua
В НАТО прокоментували бої за Соледар і Бахмут » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
goneva.net.ua
США внесли ''суттєві'' зміни в воєнну допомогу для України » УкрIнфо - це щоденний огляд останніх новин в України та світі. goneva.net.ua /1 год назад
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA