Сша Україна здоров'я поради війна в Україні вибір редакції Сша Україна

Інфаркт: як розпізнати та що робити, розповідає лікар-кардіолог Олександр Атанов

Сейчас читают: 988
womo.ua

Останні десятиріччя показали, що інфаркт значно «помолодшав». Змінилися також і гендерні показники. Якщо ще років тридцять тому інфаркт міокарда діагностували частіше у чоловіків за 50-60 років, то зараз, згідно зі статистикою, хвороба вражає чоловіків від 30, а також молодих жінок.

До речі, жінки, які знаходяться  у групі ризику – вольові, сильні, самостійно ведуть бізнес тощо. У чому ж причина? Лікарі та вчені єдині у думці, що все це через надбання цивілізації.

Зокрема, одна з головних причин – різке зменшення активності, руху тощо. Також свою роль відіграють неправильне харчування (і набір продуктів чи страв, і переїдання), зловживання алкоголем, паління.

Додають ризику стреси – і короткочасні, і довгі, коли людина живе у нервовому стані через роботу абощо. Симптоми інфаркту: сильний біль за грудиною (відчуття стискання); відчуття тривоги, занепокоєння, яке не вдається втамувати; болі у щелепі, шиї та плечах, спині та руках; порушення серцевого ритму; проблеми з диханням (задишка, складнощі будь-якого характеру); загальна слабкість; нудота з блювотою або без неї; головний біль та запаморочення; втрата свідомості; підвищене виділення поту.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA