Україна війна в Україні читання вибір редакції вірш дня українська література Україна

Вірш дня: «Пам’ятай» — Олександр Олесь

Сейчас читают: 544
womo.ua

Цей вірш ми планували випустити в день пам’яті Олександра Олеся, 22 липня. Але через терористичну атаку Росії на цивільні обʼєкти міст України та Києва публікуємо вірш 9 липня, у День жалоби, що його оголошено у Києві та Кривому Розі.

Олександр Олесь (справжнє ім’я — Олександр Іванович Кандиба) — відомий український поет, драматург і перекладач, один з найвидатніших представників українського символізму.

Олесь відкрито критикував радянську владу за її політику українізації, яка, на його думку, використовувалась як ширма для русифікації та знищення української культури.

Після встановлення радянського режиму в Україні, Олександр емігрував за кордон, де продовжував свою творчу діяльність та боровся проти тоталітаризму. «Пам’ятай» Коли Україна за право життя З катами боролась, жила і вмирала, І ждала, хотіла лише співчуття, Європа мовчала.

Об этом же в других изданиях
lifehelper.one
ремонта ноутбуков в Липецке имеет решающее значение, чтобы гарантировать, что устройство попадет в надежные руки.Со временем такие компоненты, как жесткие диски, оперативная память и аккумуляторы, могут lifehelper.one /1 неделю назад
lifehelper.one
Что нужно сделать сегодня вечером , чтобы похудеть завтра lifehelper.one /1 неделю назад
batumi-today.com
Прошло три года со дня масштабного гомофобного погрома в Тбилиси batumi-today.com /1 неделю назад
Показать ещё
Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA