Оксана Забужко Сша BBC жінки Оксана Забужко Сша

Три українки увійшли до списку 100 найвпливовіших жінок 2023 року від BBC

Сейчас читают: 494
womo.ua

BBC оприлюднили цьогорічний список 100 найбільш впливових жінок світу. До нього потрапили три українки: письменниця Оксана Забужко, радниця з питань кліматичної політики Ірина Ставчук і фахівчиня у сфері захисту прав дитини Олена Розвадовська.

Зазначимо, що до списку потрапили також колишня перша леді США Мішель Обама, футболістка й володарка «Золотого м’яча» Айтана Бонматі, американська акторка Америка Феррера. Читайте також: Олена Розвадовська: ми організовували психологічну допомогу родинам з дітьми, які постраждали внаслідок війни з 2015 року Відзначили також 93-річну модель й інфлюенсерку Лісію Ферц, юристку й правозахисницю Амаль Клуні, французьку стендап-комікесу Анн Граль.

У списку є й виконавиця мовою жестів Джастіна Майлз. Вона перекладала виступ Ріанни на Суперкубку в лютому цього року, увійшовши в історію як перша жінка з порушеннями слуху, яка продемонструвала американську мову жестів на престижному шоу в перерві Суперкубка. Читайте також: «Світ німував, коли ми помирали».

15 цитат із книги «Половина жовтого сонця» Чімаманди Адічі BBC також відзначили китаянку Сюй Цзаоцзао, яка виступає за надання права незаміжнім жінкам у Китаї заморожувати свої яйцеклітини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA