Казимир Малевич биография художники особисте життя відомих людей цікаві факти дні народження відомих людей Казимир Малевич

10 цікавих фактів про українського художника-авангардиста Казимира Малевича

Сейчас читают: 282
womo.ua

Сьогодні, 23 лютого 2024 року, відзначається 145-та річниця з дня народження українського художника-авангардиста Казимира Малевича.

Рід Малевичів належав до збіднілої польської шляхти, яка жила в Україні декілька століть. За останніми дослідженнями, Казимир Малевич народився в центрі Києва, на вулиці Жилянській, в садибі, яка належала його тітці Марії Оржеховській (цей будинок не зберігся донині, на жаль).

Родина Малевичів була католицькою, тож Казимира хрестили в Київському римсько-католицькому костьолі (це храм на Костьольній, 17, відомий багатьом киянам).

У родині було 12 дітей. Читайте також: Казимира Малевича визнали українським художником: подробиці До дня народження видатного художника та автора Чорного квадрату WoMo зібрало 10 цікавих фактів про Казимира Малевича.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA