Пасха рецепт Нео

Життя переможе смерть, а світло переможе темряву: старовинна гуцульська паска та великодні традиції

Сейчас читают: 576
vogue.ua

Великдень – свято перемоги життя. За підтримки Medik8 та дистриб’ютору бренду, компанії Starlit Group, Vogue UA зазирнув до дому, де чекають свята, збираються родиною та діляться теплом своїх сердцець.

Журналістка, координаторка руху HeForShe в Україні Ольга Дячук, та митці Роман Хімей та Ярема Малащук запросили нас на гостини до своєї гуцульскої бабусі, Параски Дячук, яка розкриває старовинний рецепт своє паски та розповідає про сімейні традиції. «Як перша паска вдалась, то будеш добра ґаздиня» (господарка), – переказує моя бабуся слова жінки, яка навчила її пекти великодню паску.

Моя бабуся, Параска Дячук (у дівоцтві Боднар), не особливо цікавилася приготуванням їжі і не бралася до кухні, аж поки не створила власну сім’ю.

За словами бабці, її перший борщ складався з буряка, цибулі і води. Дідо не одразу впізнав у цій субстанції борщ, але добряче посолив, з’їв і не став ґабзувати (по-гуцульськи – «соромити» ) молоду ґаздиню, щоб не відбити у неї охоту до готування.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA