люди Нео

Крихкі та хоробри: 5 фільмів про медсестер, що рятують життя

Сейчас читают: 452
vogue.ua

12 травня – Міжнародний день медсестри, який відзначається в світі з 1965 року. Обрано цю дату на честь дня народження британки Флоренс Найнтінгейл, яка під час Кримської війни організувала повноцінний штаб сестер милосердя, до якого приймали всіх бажаючих дівчат та жінок.

Їх там навчали основ медичної справи, щоб вони могли надавати першу допомогу солдатам. Сьогодні тисячі українських медсестер роблять величезні подвиги щодня, а ми згадуємо, як цей образ втілювали на екрані кінематографісти. "Англійський пацієнт" – один із найвідоміших фільмів, присвячених ролі медсестер на війні.

Стрічка взяла безліч міжнародних нагород, включаючи "Оскар" у номінації "Кращий фільм", але головне – здобула народне кохання.

Фільм розповідає про пілота, який в останні тижні війни опиняється під опікою молодої медсестри на ім'я Ханна. Дівчина не кидає свого підопічного у найскладніший момент, а він розповідає їй цікаву історію свого життя.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA