Нео

Як освятити паску на Великдень під час війни? Відповідає митрополит Епіфаній

Сейчас читают: 134
cosmo.com.ua

Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, як освятити паску на Великдень під час війни. «Ми вже благословили, що в певних регіонах — особливо це стосується сходу і півдня — проводити богослужіння не обов`язково вночі.

Богослужіння можуть проводитися і в неділю вранці. Вірні повинні не скупчуватися у великих кількостях при освяченні пасок. А також, хто матиме бажання, може долучитися до трансляції богослужіння онлайн, а потім прийти у храм та освятити паски та пасхальні приношення», — сказав митрополит Епіфаній у ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини».

Зважаючи на можливі провокації з боку російських окупантів, церква закликає священників та парафіян бути особливо пильними та обережними. «Усім потрібно добре розуміти, що в цьому році Великдень ми будемо зустрічати в умовах війни, тому кожен із нас має бути мудрим і відповідальним.

Ми бачимо, що ворог добре розуміє духовну складову боротьби, тому він намагається позбавити нас Великодньої радості, бо свято Воскресіння має надихати нас боротьбу», — сказав Епіфаній.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA