страхи

Як пережити травматичний досвід: практичні поради від психолога

Сейчас читают: 723
vogue.ua

Зосередження на певній травматичній події змушує жити минулим і потребує великих енергетичних затрат для постійного прокручування страшних спогадів у голові.

Онлайн-платформа "Розкажи мені" розповідає, як пережити травматичний досвід, а vogue. ua публікує найнеобхідніші поради. Хаєс Стівен, психолог та професор, у книжці "Звільнений розум" пропонує такий алгоритм позбавлення від неприємних спогадів:1.

Прийміть свій травматичний досвід. Наші спогади можуть бути спотвореними й неповними. Те, що ми називаємо спогадами, неодноразово редагується й видозмінюється під впливом різних чинників.

Щоб прийняти власний досвід, можна уявити його як метафоричний образ. Наприклад, спробуйте обійняти свій досвід так, як ви б обійняли дитину, що плаче, посидьте поруч із власними спогадами так, як ви б посиділи поруч із важкохворою людиною, подивіться на свій досвід, як на картину в галереї.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA