брак Нео

Ароматерапія: які ефірні олії допомагають від стресу та втоми

Сейчас читают: 311
vogue.ua

Ми зібрали все, що потрібно знати про ефірні олії, а також про те, як, коли й де їх використовувати. У період, коли рівень стресу захмарний, навіть wellness-скептики готові змастити свої зап'ястки ефірною олією.

Зрештою, лікування травами – що налічує тисячі років і яким захоплюються всі, від Гвінет Пелтроу та Міранди Керр до зірок NBA – може мати серйозні переваги для тіла та розуму. «Орган нюху швидко з'єднується з емоційним центром мозку, тому відстань, відколи аромат потрапляє в ніс, до миті, коли він викликає емоції, дуже коротка», – пояснює Леслі Воссхолл, докторка філософії, молекулярна нейробіологиня з Rockefeller University.  «Ефірні олії – це природний спосіб розв'язання багатьох проблем, пов'язаних зі стресом у нашому житті», – каже Хоуп Гіллерман, ароматерапевтка та авторка книги «Ефірні олії щодня: ритуали та засоби для зцілення, щастя та краси».

Вона стверджує, що аромаолії можуть не тільки покращити сон та зняти напругу, але й підбадьорити наприкінці дня. «На відміну від медикаментів, ефірні олії не є ліками, вони лише допомагають дбати про себе», – пояснює Хоуп.  «Вдихання ефірних парів миттєво змінює схеми роботи нашого мозку і допомагає почуватися спокійнішім і приземленішім», – каже Гіллерман.

Перед тим, як помістити краплю олії у долоні, вона радить сформулювати намір. Потім треба розтерти олію у руках і піднести долоні до обличчя, повільно вдихаючи аромат.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA