люди страхи характер Нео

"Я не заслуговую на такий успіх": що таке синдром самозванця і як з ним боротися

Сейчас читают: 151
hochu.ua

Це словосполучення все частіше можна почути в професійних колах серед людей, які мають досить великі успіхи в кар'єрі, але поводяться так, ніби вони не мають до цих досягнень ніякого відношення.

Читати також Все має бути ідеально: що таке синдром "відмінника", чим це загрожує і як його позбутись За повним роз'ясненням, що ж таке насправді синдром самозванця і як він може проявлятися у людини, ми звернулися до психологині Анни Фесенко.Анна пояснює, що — це набір психологічних станів, коли людина вважає свій успіх, результати своєї роботи, досягнення в різних сферах життя, особисті якості, які відмічають інші люди, вдалим збігом обставин і не приписує їх собі.

Людина часто думає, що все це дається їй авансом, тому потрібно постійно щось робити, щоб довести свою успішність, компетентність, здатність досягати результатів.

Такі люди не готові до свого успіху — не можуть його прийняти і присвоїти собі.Людина живе в постійному страху, що її викриють, здогадаються, що вона насправді не така, як її бачать інші і не володіє тими знаннями, навичками, якостями, що їй приписують інші.За словами Анни, синдром самозванця в основному відносять до професійної сфери, але він може проявлятись і в інших сферах нашого життя, наприклад:За словами Анни Фесенко, є певні фактори, які можуть впливати на виникнення синдрому самозванця:Наявність цього синдрому, за словами Анни Фесенко, може призвести до певних негативних наслідків:Якщо ви зрозуміли, що у вас є синдром самозванця, то вам треба зробити кілька речей, на думку психологині:Основним напрямком в роботі над собою, на мою думку, має бути формування внутрішньої опори через усвідомлення особистої гідності.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA