Україна Нео Україна

В український прокат виходить фільм «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова

Сейчас читают: 585
vogue.ua

19 травня в прокат виходить одна з найвизначніших стрічок в історї українського кіно – «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

Фільм, що є одним із символів дисидентського руху, після своєї прем'єри в 60-ті роки здобув світову славу та був показаний на фестивалях у Венеції, Локарно, Барселоні, Нью-Йорку та Лондоні.

Стрічку відреставровано та оцифровано Національним центром Олександра Довженка. Нагадаємо, «Тіні забутих предків», що вийшов на екрані в 1965 році, є екранізацією однойменної повісті Михайла Коцюбинського.

Драма про неймовірне кохання Марічки та Івана, яким не судилося бути разом, розгортається у Карпатах, на Гуцульщин. Режисеру Сергію Параджанову блискуче вдалося втиілити на екрані старовинні та глибинні традиції та обряди гуцулів. «Тіні забутих предків» очолили список топ-100 найкращих українських фільмів та увійшли в історію як символ боротьби українців з радянським режимом. "Фільм, який є наочним прикладом боротьби українського народу за свою свободу, в тому числі свободу своєї культури", – каже Кирило Марікуца, засновник KyivMusicFilm, кампанії-дістрібютора філдьму. – Жаль, що ми не можемо показати фільм в Кінотеатр "Україна", де в 1965 році Іван Дзюба, Василь Стус і В’ячеслав Чорновіл влаштували першу публічну акцію протесту проти масових арештів українських інтелектуалів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA