Нео

Українськи суперфуди: дещо про щавель

Сейчас читают: 920
vogue.ua

Відповідно до рекомендацій ВООЗ, найкорисніша їжа – та, що характерна для конкретного регіону. Продовжуємо серію матеріалів, де розповідаємо про найголовніші та найкорисніші українські суперфуди.

Герой нового матеріалу – щавель. Щавель – хрустка зелень з лимонним присмаком. Високий вміст клітковини в ній сприяє покращенню травлення, калій допомагає регулювати тиск, вітамін С зміцнює імунітет, вітамін А покращує зір, і ще щавель – джерело заліза.

Молоде делікатне листя добре додавати у салати, а з пізнього врожаю – готувати лимонади та варити зелений борщ. Ми зібрали 5 рецептів, у яких щавель грає роль першої скрипки.

Інгредієнти1 пучок щавлю; 2 лимони; 15 г свіжого імбиру; 3-4 ст. л цукру; 1 л газованої води; 300 мл води. ПриготуванняВлити в каструлю воду, додати цукор та очищений і нарізаний тонкою соломкою імбир, довести до кипіння та варити на середньому вогні 30 хвилин.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA