місто Маріуполь Нео місто Маріуполь

У Львівській опері пройде благодійний онлайн-концерт на честь Маріуполя

Сейчас читают: 363
vogue.ua

6 травня сі сцени Львівської національної опери прозвучить третя симфонія Бориса Лятошинського – одного з найвідоміших у світі українських композиторів.

У концерті візьмуть участь оркестр Львівської опери за участю артистів маріупольського театру. Мета концерту, що пройде під егідою Днів Європи в Україні – привернути увагу до ситуації в Маріуполі. “Симфонія №3” стала одним зі найбільш знакових і доленосних творів української історії ХХ століття у світовому контексті.

Трагічний емоційний твір передає переживання війни як трагедії для особистості та людства. Борис Лятошинський написав її одразу після Другої Світової війни. “Симфонія №3” після першого тріумфального виконання у Києві, отримала нищівну оцінку радянських критиків, і композитор змушений був частково переписати її.

Борис Лятошинський передбачав таку реакцію, і не раз згадував у листах стосовно наклепів щодо своєї творчості: «Як композитор я – мертвий, і коли воскресну – не знаю».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA