Руанда люди Нео Руанда

Треба знати: 5 фільмів про геноцид у різних куточках планети

Сейчас читают: 124
vogue.ua

Геноцид – слово з книг по історії, яке сьогодні знову увійшло до нашого життя. Саме геноцидом в світі вже називають і масові вбивства українського мирного населення, які розкриваються після відходу російських загарбників з Київщини, і дії окупантів у Маріуполі – місті, вулиці якого сьогодні перетворюються на справжні цвинтарі.

Саме поняття геноциду було запропоновано у 1944 році у роботі Рафала Лемкіна. Axis Rule in Occupied Europe, а через чотири роки він почав вважатись міжнародним злочином – Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про запобігання і покарання за злочини геноциду (CPPCG).

З того моменту організація не раз ініціювала міжнародні розслідування геноциду, на акти якого активно реагувала і кіноіндустрія.

Ми зібрали кілька фільмів, які демонструють усі жахіття геноциду в різних країнах та в різний час. У 2004 році на екрани вийшов фільм "Готель "Руанда" режисера Террі Джорджа, який розповідає про ворожнечу двох народів у Руанді –хуту та тутсі у 1990-х.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA