Сша Срср місто Київ люди Нео Сша Срср місто Київ

5 найцікавіших фільмів та серіалів про Чорнобильську катастрофу

Сейчас читают: 900
vogue.ua

26 квітня 1986 року – трагічна дата для усього світу. Але для того, щоб трагедії не повторювалися, світ має про них пам'ятати – і вивчати їхні наслідки.

Ми зібрали декілька фільмів та серіалів, які допоможуть більше дізнатися про Чорнобильську катастрофу, про те, як радянська влада її замовчувала та про людей, які поклалили свою життя, або врятувати світ.

Російськомовний фільм, занятий у 1989 році українським режисером Михайло Беліковим, що довгий час працював на кіностудіїї Довженка у Києві. "Розпад" – рідкісна для того часу копродукція: стрічку зняли разом Радянський союз та США, а його прем'єра відбулася на кінофестивалі в Торонто.

В центрі фільма – журналіст, який повертається у Київ у кінці квітня 1986 року, дізнається про катастрофу та намагається розповісти про трагедію, але отримує наполегливу пораду від свого редактора мовчати. . .

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA