Кино Нео Ми з України

15 українських фільмів 2022 року, які варто подивитися

Сейчас читают: 706
vogue.ua

Від соціальних і воєнних драм до комедій та роуд-муві — у 2022 році на екрани має вийти чимало вітчизняних фільмів, гідних перегляду.

Дебют в ігровому повнометражному кіно української режисерки Катерини Горностай присвячений історії про життя українських підлітків. «Стоп-Земля» — це розповідь про останній навчальний рік звичайних київських школярів.

У центрі сюжету — троє друзів, які між уроками та підготовкою до ЗНО прагнуть прожити та відчути останні дні дитинства. Прем’єра стрічки «Стоп-Земля» відбулася на Берлінському кінофестивалі у 2021 році, де отримала нагороду «Кришталевий ведмідь» як «Найкращий художній фільм» у рамках юнацької конкурсної програми Generation 14plus.

Українська прем'єра пройшла в рамках Національного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю, де фільм забрав три з шести нагород: Гран-прі, «Золотий Дюк» та «Найкраща акторська робота».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA