Кино Нео Ми з України

Шедевр кінематографа: що треба знати про фільм «Земля» Олександра Довженка

Сейчас читают: 674
vogue.ua

8 квітня 1930 року відбулася прем’єра фільму «Земля» Олександра Довженка. Стрічка легендарного режисера стала важливим надбанням не лише українського кінематографа, а й світового, здобувши прихильність представників міжнародної кіноспільноти.

1. Німа чорно-біла стрічка хронометражем у 89 хвилин розповідає про період колективізації. У притаманній для нього філософській манері Довженко перетворив образ землі на метафору — вона стала сенсом існування українського селянина.

За сюжетом у своєму гармонійному світі землероби ведуть щасливе позачасове життя, спокій якого порушує поява трактора. В такий спосіб у фільмі Довженко продемонстрував розірвання зв’язку із землею, яке спричинила колективізація.

2. Сценарій до фільму «Земля» Олександр Довженко написав всього за 3 дні. 3. Героїня Олени Максимової після втрати коханого з горя рве на собі одяг — цей епізод заведено вважати однією з перших оголених сцен в історії радянського кіно.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA