Україна книги жінки розвиток новини натхнення Україна

Самоідентифікація проходить через культуру: Аліса Журавель про пошук ідентичності

Сейчас читают: 896
womo.ua

Аліса Журавель 50 інтерв’ю з неетнічними українцями увійдуть до книги Аліси Журавель «Тожсамість» про пошуки ідентичності.

Соціальна дослідниця народилася у Харкові, її батько з Нігерії, а мати — українка. Серед героїв – харків’яни Толу та Дженіфер, батьки яких родом із Нігерії, і «казах із Києва Алан», американська театральна режисерка Вірляна Ткач, дизайнерка Едіє, яка є кримською татаркою, учасниці українського гурту Fo Sho, батьки яких з Ефіопії.

Поговорили з Алісою Журавель про почуття приналежності та соціальну згуртованість серед українців, перформативний расизм і майбутні проблеми нашої діаспори. Як ви обираєте героїв для ваших інтерв’ю? Дуже багато людей, про яких хотілося б написати.

Ми хочемо зробити книгу, яка буде розповсюджуватись в аудиторіях різних країн. У підборі героїв немає шаблонів. Частина з них були моїми знайомими або знайомими моїх друзів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA