Україна місто Лондон кіно що подивитись вибір редакції Україна місто Лондон

П’ять найкращих фільмів про виноробство

Сейчас читают: 335
womo.ua

Вино — другий за популярністю алкогольний напій у світі. Він асоціюється з багатьма речами: з елегантною вечерею в гарному ресторані, з романтичним побаченням, з вишуканістю, з дегустаціями, з романтикою виноробень… Вино і мистецтво пов’язані тісними стосунками: окрім того, що цей вишуканий напій регулярно є компаньйоном митців, його часто оспівують у поезії, картинах, фільмах, а інколи вино стає важливим персонажем історії.

Про нього писали Гомер, Омар Хайям, Вільям Шекспір, Байрон, Бодлер, Максим Рильський та багато інших. Якщо ж говорити про вино у кіно — цей список виявиться не менш довгим.

Дуже часто і самі митці — музиканти, актори, режисери та інші знаходять можливість виявляти свою творчість у виноробстві. Тож не дивно, що про вино знімалось багато фільмів.

І сьогодні ми зробимо добірку найцікавіших: Хороший рік (A Good Year)  Дії фільму відбуваються у Провансі. В основі лежить історія про  лондонського трейдера Макса Скіннера, який успадкував маєток Château La Siroque після смерті дядька.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA