Нова Зеландія закон Нова Зеландія

Нова Зеландія першою у світі заборонила майбутнім поколінням курити тютюн

Сейчас читают: 885
womo.ua

Нова Зеландія першою у світі схвалила закон, який із 2023 року заборонить куріння тютюну  наступному поколінню. Водночас продаж вейпів ця заборона не обмежує.

Про це повідомляє The Guardian. Громадянам Нової Зеландії , які народилися з 1 січня 2009 року і пізніше, взагалі не продаватимуть тютюнові вироби.

Таким чином влада намагається «звільнитися від тютюнового диму» до 2025 року. Цигарки можна буде придбати лише у спеціалізованих магазинах, кількість яких буде скорочена у десять разів по всій країні — з 6 тисяч до 600.

Крім того, у цигарках зменшать дозволену кількість нікотину. «Тисячі людей проживуть більш довге та здорове життя, а система охорони здоров’я стане на 5 мільярдів доларів багатшою, адже не доведеться лікувати хвороби, які викликає куріння: численні види раку, інфаркти, інсульти та ампутації», – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я Айша Верралл.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA