Сша Нео Сша

Найвидатніші роботи українського художника Івана Марчука

Сейчас читают: 270
vogue.ua

Іван Марчук – один з найвідоміших українських художників сучасності, який створив тисячі полотен та винайшов власну техніку – пльонтанізм.

12 травня митець відзначає свій 86-й день народження. З нагоди цієї події vogue. ua зібрав видатні роботи одного з найяскравіших представників когорти українських художників.

Іван Марчук почав малювати ще в дитинстві, розвинувши свій талант у підлітковому віці. Та найбільше він проявився під час навчання в інституті: тоді художник долучився до підпільної школи, що її створив у 1959-му році його викладач Карл Звіринський, який знайомив молодь із досягненнями світової культури та замовчуваною історією України.

У другій половині 1960-х Іван Марчук переїхав зі Львова до Києва, де влаштувався художником в Інститут надтвердих матеріалів НАН України, а згодом працював на Київському комбінаті монументально-декоративного мистецтва.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA