Україна люди карантин Нео Україна

"Я працюю у Венеції не художником, а громадянином": все про українські проєкти на Венеційській бієнале

Сейчас читают: 782
vogue.ua

З 23-го квітня «Молоко снів» 59-ї Венеційської бієнале «розливають» для всіх охочих: одна з найважливіших у світі виставок сучасного мистецтва презентує «crème de la creme» за три останні роки (у 2021-му плановий щодворічний цикл показу досягнень сучасного мистецтва через карантин був порушений, виставку перенесли на 2022-й).

Україна, яка через повномасштабне вторгнення російського агресора опинилася в ролі головного ньюзмейкера 59-ї Бієнале, цього року, на щастя, мала гідний проєкт у Національному павільйоні – «Фонтан виснаження.

Alta aqua» блискучого художника-інтелектуала Павла Макова і потужну кураторську команду – Ліза Герман, Борис Філоненко, Марія Ланько.

Абстрактна кінетична скульптура Павла Макова, ідея якої починалася з конкретної аварії харківського водогону 1994 року і символізувала ослаблення влади, не спроможної запустити «колообіг» господарських і політичних процесів в країні, переросла в глобальну філософську ідею «відсутності життєвої сили в Європі та виснаження людей у ​​демократичному світі».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA