Україна фільми коронавірус жінки кіно новини Україна

Моє тіло – моє діло. «Субстанція» як кульмінація тренду на боді-горори від жінок-режисерок

Сейчас читают: 648
womo.ua

Ейджизм, об’єктивація, сексуалізація, суспільні стереотипи і спричинене ними саморуйнування – ось головні теми, що їх підіймає новий шокуючий фільм «Субстанція» Коралі Фаржа, використовуючи для цього образ жіночого тіла у всій його прекрасності і… потворності «Субстанція», котра виходить в український прокат 10 жовтня, стала сенсацією цьогорічних Канн, отримавши нагороду за найкращий сценарій і зірвавши 13-хвилинні овації після прем’єри.

Цей сатиричний боді-горор розповідає історію Елізабет Спаркл (Демі Мур), самотньої колишньої суперзнаменитості, в якої від минулої популярності лишилася тільки зірка на Алеї слави Голлівуду і рейтингове фітнес-шоу, котре вона веде на ТБ.

Але у день її 50-річчя Елізабет звільняють: продюсер шоу Гарві (Денніс Квейд) каже їй, що вона вже застара. Того ж дня в житті Елізабет з’являється «Субстанція» – інноваційний препарат для регенерації клітин, який створює молоду прекрасну копію людини (цю версію Елізабет грає зірка «Бідолашних створінь» і «Одного разу в… Голлівуді» Марґарет Кволлі).

Надалі молодша і старша версії героїні змушені ділити одне життя, чергуючись кожен тиждень. Але вже невдовзі їм стає тісно… «Це історія жінки в індустрії розваг – жінки, яка стикається з відчуженням і глибоким відчаєм.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA