Украина Україна робота бізнес кар'єра ефективність Украина Україна

Втрачені можливості: Ринок вакансій в ІТ-індустрії знизився на 45.23 % від початку повномасштабного вторгненн

Сейчас читают: 202
womo.ua

Невизначеність у бізнес-середовищі, релокація кадрів, скорочення замовлень від міжнародних партнерів — це не всі проблеми, з якими зіткнулися ІТ-компанії після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Через високу адаптивність, гнучкість, диджиталізацію та ефективну комунікацію ІТ-галузі, існує хибна думка, що ІТ-сфера в Україні не постраждала від війни.

Однак мобілізація, релокація кадрів та економічна нестабільність призвели до значного зниження кількості вакансій в ІТ-секторі.

Qubit Labs проаналізувала дані DOU, порівнявши стан ринку до війни та зараз. У вересні 2024 року кількість вакансій для молодших Front End спеціалістів знизилася на 69.39% порівняно з січнем 2022 року.

Вакансії для senior Java розробників скоротилися на 48.85%. Також, великі українські компанії з понад 1500 співробітниками пропонують лише 2–59 вакансій, тоді як до війни це було понад 100 позицій.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA