Украина Україна жінки творчість Украина Україна

“Косачка”: незалежна пластична вистава вирушає в тур і запускає благодійну реабілітаційну резиденцію для жінок-військових

Сейчас читают: 381
womo.ua

“Косачка”, незалежна пластична вистава, вже зібрала аншлаги на київських показах. Вона отримала номінацію на Всеукраїнську театральну премію “ГРА” 2024, а невдовзі вирушає в тур.

27 листопада вистава відбудеться в Івано-Франківській обласній філармонії, а 28-го — у Львівському театрі Лесі Українки. «Косачка» була створена у 2023 році режисеркою Юлією Лопатою і командою незалежних мисткинь з Києва.

Вистава присвячена українським жінкам-військовим, які захищають країну. Проєкт поєднує сучасний танець, електронну музику та візуальне мистецтво і торкається українських традицій та переосмислює ритуали жіноцтва через призму театральної мови сьогодення.

Вистава вже отримала значний резонанс, зібравши аншлаги у Києві та гастролювавши в Хмельницькій філармонії. Крім того, цього літа “Косачка” стала номінантом на Національну театральну премію “ГРА”.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA