женщина НОВОСТИ Нобелевская премия нобелевский лауреат

Лауреатками історичної Нобелівської премії з хімії стали дві переможниці глобальної премії L’ORÉAL-UNESCO «Для жінок у науці»

Сейчас читают: 457
womo.ua

Професорка Еммануель Шарпентьє і професорка Дженніфер А. Дудна, обидві — Лауреатки глобальної премії L’Oréal-UNESCO «Для жінок у науці» — 2016, здобули Нобелівську премію з хімії за розробку революційного методу редагування генома.

Ці дві науковиці розробили механізм під назвою «Crispr/Cas9», або «молекулярні ножиці», що здатний змінювати людські гени. Це революційне відкриття, яке було визнане 2016 року в рамках Міжнародної премії L’ORÉAL-UNESCO «Для жінок у науці».

Востаннє Нобелівську премію з хімії жінка здобувала ще 1964 року. Лише 29 % серед науковців у всьому світі — жінки. Це має відчутний і прямий вплив на якість досліджень.

Із часу заснування Нобелівської премії 1901 року всього 621 науковців здобули нагороду за свою роботу в галузі фізики, хімії та медицини, і серед них лише 22 Лауреатки — жінки.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA