Україна навчання дослідження Україна

Чи володіють українці іноземними мовами і на якому рівні — дослідження

Сейчас читают: 581
womo.ua

Майже третина українців (31,8%) узагалі не володіє іноземними мовами. Про це свідчить опитування КМІС. Опитування проводилось методом онлайн-інтерв’ю в якому взяли участь 2001 дорослих жителів України віком від 18 років та старші.

При аналізі не враховували російську мову, лише англійську, польську, турецьку, угорську, іспанську, французьку й німецьку. Читайте також: Робота для людей різних інклюзивних груп під час війни: кого шукають роботодавці? За десятибальною шкалою українці демонструють аудіювання на 3, комунікацію на 2,89 балів, письмо – на 2,73, а читання – на 3, 29, підрахували дослідники. Читайте також: 82% українців вважають, що безпритульних тварин необхідно стерилізувати — дослідження Більшість українців, а саме 68% мають певні знання принаймні однієї іноземної мови, хоча часто ці знання не є глибокими: зокрема 51% українців зазначили що мають деякі знання англійської мови, але детальніший аналіз показує, що тільки 23% можуть читати, писати й спілкуватися цією мовою на побутовому і навіть на професійному рівнях.

Взагалі не володіють іноземними мовами на будь-якому рівні майже третина дорослих жителів України – 31.8%. Найчастіше англійською слухають пісні (56%), читають інструкції, рекламу й меню (55%), статті в Інтернеті (54%), дивляться відео (52%).

Здебільшого це епізодичний досвід і відбувається рідше, ніж раз на місяць. У професійній діяльності англійську використовують 19% опитаних. Читайте також: Стало відомо, скільки журналісток зазнали сексуального насильства під час роботи Більше половини (56%) мають бажання підвищувати свій рівень знання іноземної мови, але 61% стверджують, що в них немає потреби у знанні іноземної мови для професійної діяльності. Читайте також: Кожен другий малий бізнес в

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA