Сша наука ґендерна нерівність вибір редакції Сша

Гендерний розрив або як стереотипи заважають жінкам у STEM

Сейчас читают: 131
womo.ua

Ганна Цехмістер, менторка в комʼюніті STEM is FEM Уявіть собі людину, яка займається наукою. Кого ви бачите? Можливо, це Альберт Ейнштейн, Ісаак Ньютон, Чарлз Дарвін, Галілео Галілей чи Луї Пастер?

Якщо так, то ви не помилилися — ці імена справді асоціюються з науковими відкриттями. Але як часто на думку спадають Марія Склодовська-Кюрі чи Розалінд Франклін?

Набагато рідше, адже сьогодні жінки все ще залишаються меншістю у сфері STEM, хоч і роблять чимало наукових відкриттів. Наприклад, Каталін Каріко та Дрю Вайсман розробили вакцину від COVID-19, Дженніфер Дудна та Емманюель Шарпантьє — технологію редагування генів CRISPR, Ту Юю винайшла ліки проти смертельної хвороби малярії, Ніна Тандон виростила штучні тканини для трансплантації, а Флоссі Вонг-Стаал стала першою вченою, яка клонувала ВІЛ.

Але чому ці важливі досягнення 21 століття досі залишаються в тіні? На це є декілька причин. Наука як привілей для чоловіків Питання гендерної теорії та основні її засади були закладені лише в середині 20 століття.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA