люди Нео

Гармонійна особистість vs Людина, якій потрібен психолог!

Сейчас читают: 845
psy-practice.com

Всередині багатьох людей закладене внутрішнє розуміння того як має бути в тій чи іншій ситуації. В силу певних обставин, а іноді психологічних травм ми відмовляємось від цієї картини бажаного Я (як я хочу вчинити, ким я хочу бути).

Тому під час клієнтцентрованої психотерапії я не говорю клієнтам що робити (за винятком конкретних рекомендацій по типу використання Я-повідомлення), а запитую в них як вони вважають потрібно вчинити, чи як їм хочеться вчинити.

Карл Роджерс в книзі "Становлення особистості. Психотерапія очима психотерапевта" писав про те, що після завершення консультацій клієнти оцінюють своє бажане Я (яке в даному дописі я називаю Гармонійна особистість) майже ідентичним до реального Я.

Проте далеко не кожен клієнт здатен пройти всі 7 стадій психотерапії, описаних Карлом Роджерсом. Більшість покидає психотерапію отримавши деякі незначні результати, або не отримавши жодних.Нижче наведено суб'єктивну оцінку власне самих клієнтів, які звертаються із запитом "мені потрібен психолог".ГО-бажане Я (якими клієнти хочуть бути, як вони хочуть чинити в різних ситуаціях).ЛПП-клієнти невдоволені власним життям, вчинками чи особистісними характеристиками.Які думки та відчуття з'являються в обох випадках у відповідь на різні ситуації?1) У близьких або друзів трапилося щось хороше.ГО: Класно.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA