люди Нео

Відчуття анонімності! Як особистість стає овечкою у стаді?

Сейчас читают: 172
psy-practice.com

Зважаючи на далеко не просту ситуацію, яка склалась у світі в 2020-му році варто трішки поговорити про психологію натовпу. Ми стоїмо на порозі велетенського суспільного невдоволення, яке може вилитись в агресивну реакцію людей в різних соціальних ситуаціях.

В тій чи іншій мірі масові протести можуть траплятися в різних частинах світу з особливо гострими наслідками для цілих держав саме в теперішній період.Відомий французький психолог та соціолог Гюстав Ле Бон колись сказав: «В натовпі людина опускається на кілька ступеней нижче розвитку цивілізації».

Маючи на увазі те, що людина примітивізується, повертається до тваринних проявів поведінки та стає непередбачуваною у своїй агресії та вчинках, часто спрямованих на руйнування.Під час масових протестів в натовпі часто починають розчинятися норми суспільної моралі і як картковий будиночок розсипаються заборони та стриманість.

Це можна спостерігати протягом всієї історії людства, особливо в кризові та голодні періоди: коли одних правителів змінювали іншими (Велика Французька Революція, Революція 1917-го року та багато інших), коли спортивні вболівальники розгнівані програшем улюбленої команди та беруться руйнувати все підряд на своєму шляху.Відчуття анонімності зростає у великому натовпі людей і воно може давати впевненість у безкарності та ілюзорності соціальних норм.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA