церковные праздники народные обычаи листівки

День Володимира – привітання, листівки, картинки з іменинами

Сейчас читают: 283
liza.ua

День Володимира, на честь святого рівноапостольного, великого князя Володимира, відзначають 28 липня. Дізнайся, чим славиться цей святий і обов’язково привітай своїх друзів і знайомих на ім’я,  що в перекладі означає «володіє світом».День ангела Володимира ми відзначаємо у величне свято — День Хрещення Русі.

Саме зі святим князем Володимиром Великим, що став покровителем для всіх чоловіків із цим іменем, пов’язане свято.Життя святого рівноапостольного князя Володимира було насиченим і плодовитим, спрямованим на розвиток Київської Русі і служіння народу.

У 988 році князь Володимир, син князя Святослава, прийняв історичне рішення про хрещення Русі, хрестився сам, з дружиною і боярами… При хрещенні він отримав ім’я Василь.

А за дійство, яке відбулося у водах Дніпра, коли хрещення приняли усі, князя люди стали звати «Великим». Кликали його і «Червоним Сонечком» — за його милосердя і допомогу людям, а рівноапостольним звали — за благі справи.Саме християнство допомогло об’єднати розрізнені

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA