традиции День вышиванки вишиванки

День вишиванки: історія, традиціїї, коли відзначають

Сейчас читают: 241
liza.ua

У третій четвер травня в Україні і в світі відзначається День вишиванки. Розповімо все про це свято і про те, чому в цьому році він вдало збігся з іншим важливим днем.У кожного народу є речі, які вважаються символами.

В Японії — кімоно і сакура. У Росії — кокошник і матрьошка. В Індії — сарі і бінді. В Україні — вишиванка і калина.День вишиванки 2021 припадає на 20 травня.Цього року він буде присвячений етномузиці та проблемам екології.

Приєднайся до одного з флешмобів та влаштуй собі день прослуховування української музики. Ось декілька крутих сучасних українських виконавців:У 2006 році студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували таку акцію і прийшли в універ в українському традиційному одязі.Спочатку акцію підтримали лише одиниці, але вже через роки свято стало загальним для українців по всьому світу.

Також до нього приєднуються іноземці, які хочуть підтримати друзів і коханих з України.День вишиванки — це неофіційне, але вже улюблене

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA