Сша Канада Австралія Голландія книги Велика Британія новини читання Сша Канада Австралія Голландія

Букерівська премія 2024: в короткому списку – рекордна кількість жінок

Сейчас читают: 378
womo.ua

Букерівська премія 2024 оголосила короткий список претендентів на головну британську літературну премію. До нього увійшла рекордна кількість жінок за всю історію існування нагороди, тобто за 55 років.

Про це повідомили на сайті премії. У шортлісті із шести творів, що претендують на премію, п’ять належать жінкам. Загалом письменниці вигравали премію 20 разів з моменту її заснування в 1969 році.

До списку увійшли авторки з п’яти країн: «Джеймс», Персіваль Еверетт, США Фото: thebookerprizes.com «Орбітальний», Саманта Гарві, Велика Британія «Озеро створення», Рейчел Кушнер, США «У полоні», Енн Майклз, Канада «Сховище», Яель ван дер Вуден, Нідерланди «Служба кам’яного подвір’я», Шарлотта Вуд, Австралія Журі премії обрало шість творів із 156 робіт, які були опубліковані з 1 жовтня 2023 року до 30 вересня 2024 року.

Очолив журі художник і письменник Едмунд де Ваал. Разом з ним над коротким списком працювали письменниця Сара Коллінз і редактор розділу художньої літератури The Guardian Джастін Джордан.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA