Україна фестиваль фільми вибір редакції ефективність Україна

Українська стрічка «Я померла в Ірпені» отримала ґран-прі фестивалю LINOLEUM 2024

Сейчас читают: 466
womo.ua

Раніше фільм показали у межах програми Perspective Short Films Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів в Ансі. Картину українки підтримали та профінансували національні кінофонди Чехії та Словаччини, Німецька кіноакадемія.

8 жовтня Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіамистецтв LINOLEUM оголосив переможців у трьох конкурсах: міжнародному, українському та конкурсі комерційної анімації.

У найчисельнішому міжнародному конкурсі за головний приз змагалися 33 талановиті роботи. Найкращу з них обирали: польська режисерка анімації, володарка багатьох нагород Марта Маґнуська; володарка «Кристалу» Ансі, режисерка й аніматорка з Роттердаму Нінке Дойц; співкуратор Dok Leipzig, незалежний режисер-аніматор з Берліну Мальте Штайн. Ґран-прі фестивалю LINOLEUM 2024 за фільм «Я померла в Ірпені» отримала відома українська аніматорка Анастасія Фалілеєва. Це особиста рефлексія режисерки на 10 днів у місті, що було в облозі, і з якого вона змогла евакуюватися з останньою колоною.

У фільмі також висвітлюється досвід насильства у стосунках з її хлопцем та взаємодія дівчини з його батьками. Вся картина була намальована вугіллям.  Спеціальну відзнаку журі за «виразні візуальні ефекти, хаотичні образи у поєднанні з потужним звуковим оформленням, завдяки яким фільм переносить у темну й заплутану подорож, наповнюючи розповідь гумором та ніжністю» отримала стрічка «Кроляче життя» Мансі Махешварі з Великої Британії.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA