знаменитости Искусство Нео

7 найкращих фільмів про художників

Сейчас читают: 817
vogue.ua

У другу неділю жовтня в Україні святкують День художника, а Vogue. ua пропонує переглянути сім кінострічок про них – по-перше, дуже красивих, по-друге – завжди актуальних.

1986 року зі зйомок фільму "Караваджо" почалася дружба і співпраця акторки Тільди Свінтон і британського режисера-авангардиста Дерека Джармена, яка в підсумку перетворилася на дев'ять спільних фільмів.

Як це часто буває у стрічках про художників, Джармен акцентує на особистому житті героя, зокрема, досить експресивно зображує любовний трикутник: самого художника (його грає актор Найджел Террі), натурника і коханця Караваджо Раннучіо (Шон Бін) і коханку Раннучіо (Тільда Свінтон).

При цьому режисер не приховує, що його фільм – не байопік, а всього-лише фантазія на тему життя Караваджо. Джармену можна пробачити будь-які перебільшення за красу кадрів – особливо тих, де молодий напів оголений Раннучіо у виконанні Шона Біна позує Караваджо з тарілкою соковитих, барокових фруктів у руках.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA