New York характер Кино Нео New York

11 фільмів, які найкраще висвітлюють стиль французьких жінок

Сейчас читают: 620
vogue.ua

Піонер французької нової хвилі Жан-Люк Годар залишив по собі разючий творчий доробок, який змінив кінематограф. Окрім філософських ідей і нелінійних сюжетів, його фільми дали світу свіжий погляд на французьку моду.

Від бретонок Джин Сіберґ у фільмі «На останньому подиху» до підводки для очей Бріжит Бардо у фільмі «Зневага» — ці стрічки створили романтичне бачення паризького стилю, яке дизайнери відтворювали знову й знову, й тим самим підтримували враження про стиль французьких жінок у народній уяві.

Годар не єдиний режисер, який допоміг сформувати французьку моду через кіно. Його сучасники Франсуа Трюффо та Аньєс Варда також вплинули на модні тенденції 1960-х років через свої фільми.

Окрім того, часто костюми для кіно створювали легендарні дизайнери – Ів Сен-Лоран, П’єр Бальман і Коко Шанель працювали над одними з найвідоміших французьких фільмів усіх часів.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA