місто Санкт-Петербург брак Нео місто Санкт-Петербург

7 культових фільмів про козацтво, які має побачити кожен

Сейчас читают: 836
vogue.ua

До Дня українського козацтва Vogue. ua зібрали сім кінострічок, які розповідають про побратимство, кохання, та гумор, який козацький рід не втрачав навіть у найскрутніші часиКомедія про козаків, що їдуть до цариці у Петербург передати грамоту від свого гетьмана.

На цьому шляху побратимів чекає безліч веселих пригод та містичних подій. Шедевр українського кіно, що зняв режисер Бориса Івченко, за мотивами однойменного оповідання Миколи Гоголя з геніальним Іваном Миколайчуком у головній ролі.

Через цензуру стрічку заборонили, а глядачі змогли її побачити лише за 11 років. Пронизлива історична драма Леоніда Осики, і перший епічний твір про козацтво, знятий в Незалежній Україні, розповідає про події 1659 року.

Минуло два непростих для країни роки від загибелі Богдана Хмельницького. Україну розривають розбрат та сперечання, а гетьманські клейноди опиняються у руках недбалого 18-річного Юрія Хмельницького, який усунув від влади гетьмана Виговського.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA