місто Вікторія місто Берлін страхи місто Вікторія місто Берлін

"Сирени кличуть з тіней": виставка українських та німецьких художників у Берліні

Сейчас читают: 613
vogue.ua

Цими днями в Берліні можна побачити виставку українських та німецьких митців "Сирени кличуть з тіней". Проєкт, що проходить в просторі інституції A:D:Curatoria, розглядає війну росіїї в Україні у загальноєвропейському контексті, та вибудовує розмову про втрату безпеки і страхи.

Серед учасників виставки - українськи митці Роман Михайлов, Роман Мінін, Воло Бевза, Вікторія Підуст, Артем Волокітін, Zolotar (Олексій Золотарьов) та німецькі художники Ерік Андерсен, Лаура Арена та Ліз Коза. "Сирени - міфічні істоти з чарівним голосом, які заманювали на свої острови моряків, щоб згубити.

Наразі по всій Україні щодня чути поклик сирен, проте їхній “спів” має інше значення - це сигнали тривоги, які попереджають про смертельну небезпеку.

І поки на території однієї країни тривають бої, тривоги та образи війни поширюються світом через ЗМІ, новини та соціальні мережі, тексти та історії - вони проникають у підсвідомість і впливають на внутрішній світ - як індивідуальний, так і колективний, а психіка все більше стає ареною політичного", - розповідає кураторка проєкту Дар’я Придибайло.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA