Нео

Лише жінки: Сім фільмів Київського тижня критики, знятих жінками

Сейчас читают: 522
womo.ua

З 20 до 26 жовтня у кінотеатрі «Жовтень» триватиме 6-й Київський тиждень критики міжнародний фестиваль арт-кіно, кураторами якого є українські кінокритики й кінокритикині.

Програма фестивалю складається з 28 фільмів, що більше, ніж минулих років — фестиваль розширився попри війну. Будуть представлені як свіжі фестивальні гіти (українські й зарубіжні), так і класичні стрічки в ретроспективних програмах.

У різних секціях фестивалю, зокрема, представлені сім стрічок, знятих жінками, бо при складенні програми кураторська команда керується принципом гендерного балансу. «Ми намагаємось робити селекцію збалансованою і такою, що б репрезентувала кінопроцес у всьому його різноманітті.

Йдеться не лише про гендерний баланс, але і географічний теж — не хочеться робити європоцентричний фестиваль», — пояснює кінокритикиня, кураторка Київського тижня критики Дар’я Бадьйор.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA