жінки права жінок успішні жінки успішна жінка

33 жінки, які змінили світ: імена, які повинен знати кожен

Сейчас читают: 239
womo.ua

Вони мали приголомшливу силу духу, не боялися ризикувати і, безумовно, випередили свій час. Вони захоплюють, заворожують, перевертають свідомість та історію загалом, — 33 жінки, які змінили світ.

І якщо раптом вам зараз не вистачає натхнення, нехай їхні історії стануть джерелом того самого заряду енергії, з яким можна досягти не менших успіхів. Величні жінки, які змінили світ: ТОП-33 Марія Склодовська-Кюрі Французький ноуковиця-експериментаторка польського походження, викладачка, громадська діячка.

Відома своїми дослідженнями в галузі радіоактивності. Перша жінка, яка стала лауреаткою Нобелівської премії, та єдина в світі отримала дві Нобелівські премії: з фізики та з хімії. Маргарет Гамільтон Була провідною інженеркою-програмісткою у проєкті пілотованої програми польотів до Місяця «Аполлон», а на наведеній нижче фотографії вона стоїть перед роздруківкою коду для бортового комп’ютера «Аполлон», неабияку частину якого вона сама написала та ревізувала. Катрін Швітцер Американська письменниця і телекоментаторка, найбільшу популярність здобула як перша жінка, яка офіційно пробігла Бостонський марафон.

На фото видно, як непросто їй це далося. Представник організаторів марафону намагався силоміць відвести її з траси і, за словами Швітцер, зажадав, щоб вона «повернула номер і забиралася до біса з його марафону».

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA