поради свято психічне здоров'я

Всесвітній день сну: як сон впливає на психічне здоров’я та як позбутися безсоння

Сейчас читают: 809
womo.ua

Всесвітній день сну, який відзначається у п’ятницю, 15 березня, — це час переглянути свій нічний режим і подумати про те, щоб внести в нього корективи.

Уперше Всесвітній день сну (World Sleep Day) був проведений 14 березня 2008 року і відтоді проводиться щорічно в рамках проєкту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з проблем сну і здоров’я.

Сон — це те, чого потребують усі люди, але через зайнятість ми часто недоотримуємо його. Дослідження показали, наскільки важливим є повноцінний нічний сон для здоров’я та збалансованого способу життя.

Дорослим рекомендовано спати в середньому 7-9 годин на добу. Ця цифра збільшується з віком. За оцінками, 80% людей використовують вихідні, щоб виспатися. Читайте також: Червоні прапорці хронічного стресу: на що потрібно звернути увагу Коли Всесвітній день сну 2024? Всесвітній день сну 2024 року відзначається у п’ятницю, 15 березня 2024 року — всього за п’ять днів до весняного рівнодення.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA