Сша Англія фільми кіно права жінок Сша Англія

10 фільмів, що зачіпають питання ґендеру

Сейчас читают: 891
womo.ua

Останніми роками поняття «ґендер» і «дискримінація», «скляна стеля» і «статева рівність» звучать дедалі частіше й частіше. Хоч як би заперечували багато хто з нас, але проблема ґендеру в суспільстві є, і з’явилася вона не відразу, а має довгу історію.

У сьогоднішній нашій добірці ви знайдете фільми, в яких сильні жінки відстоювали свої права бути нарівні з чоловіками. Хтось волею долі, а хтось через внутрішнє бажання довести, що кожна людина має право голосу і має бути почута. Читайте також: Що дивитись на Netflix у квітні 2024 року: 43 найочікуваніших фільмів та серіалів Єнтл, 1983 Великобританія, США Дія розгортається у Східній Європі на початку XX століття.

Головна героїня — розумна єврейська дівчинка (Барбра Стрейзанд), яка мріє уникнути приреченої їй жіночої долі, заміжжя, дітей і обов’язків по господарству.

Вона хоче вступити до університету і присвятити себе науці, що на початку століття серед жителів східної Європи вважалося прерогативою чоловіків.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA