Росія люди Нео Росія

«Жіночі Камери» херсонської катівні: свідчення утримуваних

Сейчас читают: 962
womo.ua

Нещодавно, за підтримки Фонду прав людини Королівства Нідерландів та завдяки дослідникам Центру прав людини ZMINA, було оприлюднено звіті, де проаналізовано всі етапи утримання жінок представниками російської федерації в ізоляторі тимчасового тримання № 1.

Зафіксовано умови перебування в ІТТ, катування та інші жорстокі, нелюдські або такі, що принижують гідність, види поводження і покарання, які вчиняли щодо утримуваних жінок, та наслідки цих порушень.

Дослідникам Центру прав людини ZMINA вдалося встановити, що в різний час в ІТТ перебували щонайменше тридцять жінок. Ізолятор тимчасового тримання № 1 Головного управління Національної поліції в Херсонській області / Фото: ZMINA Жінок затримували протягом літа — переважно в липні-серпні 2022 року, та утримували до кінця жовтня, коли російські війська почали відступ з правого берега Херсонщини. Утримуваних жінок підозрювали, зокрема, в партизанській діяльності та допомозі Збройним силам України. Так, затримували цілеспрямовано, зокрема, співробітниць правоохоронних органів України.

Затримували також людей, яких РФ підозрювала у контакті чи родинних зв’язках із представниками правоохоронних органів України, ЗСУ чи руху спротиву на тимчасово окупованих територіях Херсонщини.

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA