Россия Сша місто Маріуполь місто Запоріжжя Нео StandWithUkraine Ми з України Россия Сша місто Маріуполь місто Запоріжжя

Світ має знати: що сказала Тайра в свідченнях перед Helsinki Commission

Сейчас читают: 772
vogue.ua

Тайра виступила перед Гельсінською комісією, урядовою установою, створеною для сприяння дотриманню прав людини на міжнародному рівні.

Промова мала назву "My Hell in russian Captivity" – "Моє пекло в російському полоні".  "Сьогодні Тайра дала свідчення перед Helsinki Commission, – повідомила в facebook Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Оксана Маркарова. – Це був дуже потужний виступ з правдою про жахи російської блокади Маріуполя та про тримісячне перебування в нелюдських умовах у полоні окупантів, нічим не обмежену жорстокість російських загарбників-терористів".

Пані Посол зазначає, що ці свідчення важливі для  притягнення росіі до відповідальності за скоєні нею злочини. Нагадаємо, російські окупанти викрали 53-річну волонтерку Тайру в березні, коли вона вивозила постраждалих із Маріуполя до Запоріжжя "зеленим коридором".

Тайрі вдалося перед цим передати запис з власної нагрудної камери працівникам Associated Press – а це 256 гігабайт записів. Волонтерку тримали в полоні та катували три місяці поспіль, схиляли до самогубства.  "Я не політикиня та не майстриня політичних промов, – зазначила Тайра в своїй важкій промові, – я просто хочу розповісти те, чому я була свідком".

Сайт skuke.net - агрегатор статей из открытых источников. Источник указан в начале и в конце анонса. Вы можете пожаловаться на статью, если находите её недостоверной.

Ещё по этой же теме

DMCA